Sposób przygotowania

Kalafior dzielimy na małe różyczki i gotujemy kilka minut w osolonej wodzie.
Odcedzamy. Żółty ser ścieramy na tarce a następnie mieszamy z mlekiem i przyprawiamy.
Masło dzielimy na małe kawałeczki.
Naczynie żaroodporne należy wysmarować masłem lub olejem,
a następnie włożyc do niego kalafior.
Kalafior polewamy sosem, i układamy na niego kawałeczki masła.
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 180 stopni,
pieczemy aż ser się roztopi.
Po wyjęciu posypujemy natka pietruszki i podajemy do obiadu razem z ziemniakami i mięskiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    pyszne,podobnie można by przyrządzić brokuły

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !