Sposób przygotowania

Na płaski talerz wysypać sól i dokładnie obtoczyć w nim ser. Odłożyć na ok. 15 minut, po czym delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem.
W tym czasie w moździerzu utłuc ziele angielskie i kminek. Dodać ołatki chili i rozetrzeć całość, aby po prostu pokruszyć płatki. Wymieszać z pieprzem i cynamonem. Jeśli mam ser w dwóch kawałkach, to lepiej mieszankę podzielić na 2 części - w każdym razie dokładnie obtoczyć w niej ser z każdej strony. Przełożyć na czysty talerzyk i wsadzić do lodówki na 3 dni. Nie przykrywać. Ruszać można, a nawet trzeba - co dziennie przewracając na drugą stronę.
Ser pokroić w plastry i podawać luzem lub też owe plastry rozłożyć na kanapkach. Wyśmienicie do nich pasuje.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    aromatyczny i wspaniały!
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolajka

    Zrobiłam, polecam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    wspaniały, chociaż ostatnio bardzo fajny pojawił sie w \"Biedronce\"
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Kupowałem taki w sklepie, nie wpadłem na to żeby zrobić samemu :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    świetny ser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    cos ciekawego
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    bomba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    świetnie przyprawiony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !