Sposób przygotowania

Masło przed wyrabianiem ciasta musi być ciepłe. Do mąki dodać masło i żółtko, i wszystko wyrobić na jednolitą masę. Włożyć do zamrażalnika na 20 minut.
Ugotować budyń jak na opakowaniu-odstawić do wystudzenia.
Kawałek waty namoczyć w oleju o smarować foremki, po czym posypać je kaszą manną.
Ukroić kawałek ciasta-resztę z powrotem schować do zamrażalnika- i rozwałkować je-gdzieś 8-10 mm. Jeśli się będzie kleiło posypać mąką. Rozwałkowane ciasto wykładać do foremek. Piec w 200 stopniach gdzieś ok 12 minut-patrzyć żeby się za bardzo nie zrumieniły. Po wyjęciu z piekarnika i przed wyjęciem z foremek muszą wystygnąć!
Do budyniu dodać ciepłe masło i zmiksować. Wiśnie wyjąć z soku. Na ostudzone babeczki nakładać budyń, a potem gdy ten trochę zgęstnieje kłaść po jednej wiśni. Trzymać w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wspaniale! :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    śliczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota!
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    wyglądają smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !