Sposób przygotowania

Grzyby przebrać,umyć i włożyć do garnka z wodą - zagotować.Po zagotowaniu grzyby przecedzić i przelać gorącą wodą.Nastawić w drugiej wodzie i gotować - ja grzyby gotuję 30 minut.
Przygotować zalewę z podanych składników.Gorące grzybki włożyć do słoika i zalać gorącą zalewą.Nie pasteryzować tylko obrócić słoiki do góry dnem przykryć czymś ciepłym/kocykiem,ręcznikiem/ i pozostawić do ostygnięcia.
Teraz zimą smakują wybornie!

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Grzybek tu , grzybek tam i już grzybki w koszu mam . Potem je zamarynuję , do spizarki zapakuję. A gdy przyjdzie zima zła, misia Wam podgrzybki da!
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ale mam ochote na takiego grzybka! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zapraszam mam jeszcze dużo:)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Mam cały zapas takich grzybków :) Uwielbiam je.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    każdego roku robimy zapasy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajnie mieć takie grzybowe zapasy na zimę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Uwielbiam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    śliczne takie malutkie,bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna przekąska :-)
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    uwielbiam grzybki w każdej postaci :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne grzybki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    super grzybki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !