Sposób przygotowania

Najpierw oddzielamy białka od żółtek , najpierw ucieramy żółtka z cukrem , masłem , miodem , stopniowo dodaje y do nich mąkę wymieszaną z proszkiem i wyrabiamy wszystko na ładna masę , następnie dodajemy do tego jeszcze rum, przyprawę do piernika , posiekane orzechy , skórkę a na koniec sztywną pianę , delikatnie mieszamy , potem przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy do 60 minut w 180 st a jak wyjmiemy to dekorujemy według własnego uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny, uwielbiam pierniki;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    piernik bardzo dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszniutki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !