Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Olej rozgrzać w garnku o grubym dnie, włożyć mięso, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę, smażyć na małym ogniu 15 minut, często mieszając. Dodać fasole, odcedzoną kukurydzę, szklankę soku pomidorowego i pomidory z puszki, sól oraz 1/2 łyżeczki chilli, zamieszać i dusić 12 minut. Podawać ze świeżym pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    no proszę też mam do dodania chili con carne. Robiłem ostatnio tylko, nie z mięsa mielonego ale bardzo drobno pokrojonego :o)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Koniecznie muszę wypróbować przepis, zwłaszcza że często w kuchni korzystam z mięsa mielonego:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !