Sposób przygotowania

Mięso mielone wymieszać z jajami, odciśniętą z wody bułką i otrębami. Doprawić pieprzem, sola i cząbrem. Na kulkę z mięsa wkładać 3 lub 4 kawałki ananasa( ok 4 cm) i zawijać do środka. Formować podłużne kotleciki, obtaczać w bułce tartej i obsmażać na maśle. Przekładać do rondelka. Masło z obsmażania wlać do rondelka, podlać 1 szklanką wody. Dusić do miękkości. Sos zagęścić mąką, doprawić przyprawami. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    szkoda, że dzisiaj piątek bo już zabierałabym się za ich zrobienie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super dodatek do mielonego
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    różne dawałam nadzienia ale z ananasem jeszcze nie,coś dla mnie ,lubię takie niespodzianki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    z takim dodatkiem nie eksperymentowałam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    Fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    lubię niespodzianki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !