Sposób przygotowania

Filety z dorsza pokroić na porcje, oprószyć przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Obtaczać z mące, zanurzać w roztrzepanym jajku i oprószyć bułką tartą. Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z olejem. Upieczony filety odłożyć. Do tłuszczu włożyć posiekaną cebulę, zeszklić, dodać pokrojone w plasterki pieczarki i dusić około 10 minut. Przyprawić do smaku. Połowę pieczarek włożyć do naczynia żaroodpornego, ułożyć usmażone filety, na wierzch wyłożyć resztę pieczarek. Skropić odrobiną wody, włożyć do piekarnika i zapiekać przez 15 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pomysłowe danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !