Sposób przygotowania

Mleko podgrzać i do mleka dodać 2 łyżeczki cukru , pokruszone drożdże , kiedy rozczyn urośnie , dodajemy go do mąki, następnie wbijamy jajko, cukier , masło i wyrabiamy . Potem wałkujemy to ciasto i wycinamy trójkąty , smarujemy masą makową zwijamy i formujemy rogaliki pozostawiamy je gotowe do wyrośnięcia i smarujemy roztrzepanym jajkiem z dodatkiem mleka . Gdy rogaliki jak zauważymy że troszkę podrosły to wkładamy je do gorącego piekarnika na 25 minut. a potem to już polewamy lurem .

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    boskie są
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !