Sposób przygotowania

Masło rozpuszczone nie za dużo ubijamy mikserem dodając oba cukry i ma wyjść gładziutka masa , gdy już tak będzie to dodajemy żółtka i jeszcze raz ubijamy mikserem , jeszcze tylko dodajemy na sam koniec obie mąki i szczyptę soli .I tym ciastem nabijamy szprycę i wyciskamy na blaszkę dowolne kształty , jeśli ciasto wyjdzie zbyt rzadkie to dodajemy więcej mąki i pieczemy w temp. 140 st do zrumienienia się

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Fajne ciasteczka.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !