Sposób przygotowania

Mieloną kawę zaparzyć w garnuszku, w 1/2 szkl wody
( zrobić mocny napar) Następnie przecedzić, dodać cukier i ugotować gęsty syrop. Białka z cukrem waniliowym ubić na sztywną pianę, wlewać stopniowo syrop, ciągle ubijając. Gdy masa zgęstnieje, przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać ciasteczka na przygotowana blaszkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i wysuszyć.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    najlepsze domowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczne i szybkie do przygotowania.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    do kawki jak znalazł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !