Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i mąką. W rondlu rozgrzać smalec, włożyć mięso i zrumienić. Pod koniec dodać posiekane cebule, czosnek i zeszklić. Podlać 1 szklanką gorącej wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele i dusić pod przykryciem do miękkości, dodając od czasu do czasu odrobinę wody. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę i razem z pokrojonymi pieczarkami podsmażyć na oleju około 15 minut. Połączyć z mięsem, dodać śmietanę, przyprawić do smaku pieprzem i solą. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha obiadek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszne jedzonko
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowity.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wspaniały obiadek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    już dawno nie robiłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !