Sposób przygotowania

karkówkę kroimy na plastry grubości 1 cm i rozbijamy, następnie kroimy na kwadraty ok 2x2 cm, tak samo kroimy boczek, następnie karkówkę posypujemy przyprawą do potraw KUCHAREK (dość mocno) oraz papryką słodką mieloną Prymat (1/2 opkowania), natomiast boczek posypujemy tylko papryką. Odstawiamy do lodówki na conajmniej 2 godziny, najlepiej na całą noc. Cebulę kroimy na grube plastry lub ćwiartki i nadziewamy na patyczki na przemian karkówkę, boczek i cebulę. Tak przygotowane szaszłyki obsmażamy na patelni z każdej strony i jeszcze ciepłe zawijamy w folię aluminiową. Kładziemy na grillu i grillujemy po ok. 10 minut z każdej strony. Można nadziewać na szaszłyki także grzyby (np. kurki lub pieczarki). Danie jest pracochłonne, ale warte tej pracy. Z pół kg karkówki będzie ok 9-10 szszłyków.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !