Sposób przygotowania

Ser i masło podzielić na trzy porcje. W trzech naczyniach rozpuścić po jednej galaretce, zmniejszając o połowę ilość wody podaną w przepisie na opakowaniu galaretki i dodając do każdej łyżkę stołową cukru. Do miksera włożyć rozmiękczoną porcję masła i rozkruszony ser. Miksować dodając cienkim strumieniem ostudzoną galaretkę agrestową. na wyłożone herbatnikami dno tortownicy wylać przygotowaną masę i odstawić do stężenia. W taki sam sposób przygotować masę z galaretką wiśniową i wylać ja na dobrze stężoną masę agrestową. Kolejną warstwą będzie ser z galaretką cytrynową. Po przestygnięciu ostatniej masy wylożyć brzoskwinie dowolnie pokrojone a następnie zalać galaretką pomarańczową przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !