Sposób przygotowania

Poziomki umyć, osuszyć i dopiero wtedy oczyścić z szypułek. Każdą przekroić na 4 części, włożyć do salaterki, skropić winem, przykryć i odstawić w chłodne miejsce.
Wina przelać do garnka i na silnym ogniu gotować do połowy objętości. Przyprawić goździkami i cynamonem.
W drugim garnku roztopić masło i wymieszać z miodem. Stopniowo wlewać śmietanę i przyprawione wino, ciągle mieszając. Następnie ubijać trzepaczką, aż nabierze kremowej konsystencji.
Poziomki nałożyć do pucharków i polać gorącym sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    pyszny pomysł na poziomki, tylko jak taką maleńką poziomkę przekroić na cztery części
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super naprawdę polecam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !