Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek, następnie wraz z cukrem ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, kakao i delikatnie, lecz bardzo dokładnie mieszamy, żeby masa była jednolita i gładka. Ciasto wylewamy na blachę, pieczemy 30 minut w temp. 180*c.
Krem: na mleku gotujemy budynie wg przepisu na opakowaniu, odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo przestudzony budyń. Masę dzielimy na dwie części.
Galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wody, odstawiamy do stężenia (lekkiego).
Przełożenie ciasta:
-biszkopt kakaowy
-część masy budyniowej
-delicje
-pozostała część masy budyniowej
-warstwa brzoskwiń z puszki
-tężejące galaretki.
Całość odstawiamy w chłodne miejsce, aby masa i galaretki dobrze zastygły.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pychotna!
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    fajne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    ale cudo-lubię ciasta z delicjami i lubię z budyniem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !