Sposób przygotowania

Kakao i 2 łyżki cukru rozmieszać z 3 łyżkami mleka. Resztę mleka zagotować, wlać rozrobione kakao i zagotować jeszcze raz.
Z białek ubić pianę z 1 łyżką cukru i kłaść przy pomocy łyżki na wrzące kakao \"kluski\" z piany. Zupę zagotować, doprawić dokładnie rozmieszanymi żółtkami i całość doprowadzić do wrzenia. Można dosłodzić jeszcze do smaku.
Zupę podawać z ugotowanym oddzielnie ryżem lub makaronem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    śmieszna zupa;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    nie jadłam takiej zupy,muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    W sam raz dla śpiochów
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !