Sposób przygotowania

Marchew i pietruszkę obrać, zetrzeć na tarce z dużymi okami, lekko podsmażyć na połowie tłuszczu nie rumieniąc. Warzywa zalać 1,5 litra wrzącej wody, dodać oczyszczone i pokrojone jasne części porów, pokrojone ziemniaki, posolić i ugotować. Zmiksować, podprawić mlekiem z mąką i śmietaną, dodać Kucharka, trochę tłuszczu i jeszcze raz zagotować. Czerstwe buki pokroić w kostkę, wysuszyć na patelni z tłuszczem, wrzucić do rozlanej do talerzy zupy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    mniamuśne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    lubię taka zupę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !