Sposób przygotowania

Białka z jajek ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. Następie dodawać po 1 żółtku ciągle ubijając. Na końcu wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, otartą skórkę z cytryny i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do przygotowanej tortownicy, włożyć do nagrzanego piekarnika. piec około 20 minut w temp 180 stopni. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody, przestudzić. Do miksera wlać śmietankę i jogurt, dodać cukier puder i miksować. Pod koniec wlać tężejąca galaretkę. Na wystudzony biszkopt wyłożyć pokrojone, odsączone z syropu brzoskwinie.2 połówki odłożyć do dekoracji. Na ułożone owoce wyłożyć krem, wyrównać, ozdobić pozostałymi brzoskwiniami, wystudzić.( torcik powinien być robiony w tortownicy o takich samych wymiarach w jakich był pieczony biszkopt )

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Damian19

    wspanialy
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczny :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ale pychotka :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być smakowity.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !