Sposób przygotowania

Marchewkę obieramy, myjemy i wrzucamy na lekko osolony wrzątek. Gotujemy aż będzie tylko lekko twardawa. Następnie odcedzamy, kroimy w kostkę i wrzucamy do rondla wraz z łyżką masła. Dusimy około 10 minut. Dodajemy odcedzony z zalewy groszek oraz mąkę. Mieszamy dokładnie i dusimy jeszcze około 10 minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Uwaga: jeśli w trakcie duszenia potrawa wydaje się być za sucha, możemy podlać ją wodą z marchewki, wrzątkiem lub bulionem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    do obiadku pycha!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    bardzo smaczne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Super dodatek do mięsa i ziemniaków:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    uwielbiam marchewkę z groszkiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hefalump

    mniam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !