Sposób przygotowania

Mleko z masłem zagotować, ostudzić. Żółtka z cukrem pudem i cukrem waniliowym utrzeć do białości, połączyć z mąka wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie wlać mleko z masłem, wsypać mak, dodać aromat i sztywno ubitą pianę z białek, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut w temp 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jeszcze takiego nie robiłam;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musze kiedys zrobić.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    fajne
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    szybkie i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !