Sposób przygotowania

1. Z białek ubijmy sztywną pianę. Następnie dodajemy cukier puder, 1 cukier wanilinowy i po kolej żółtka. Przestajemy miksować i do ciasta dodajemy przesiana mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wszystko delikatnie mieszamy w jedna stronę drewniana łyżką. Ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem formy i pieczemy ok 20 min w temp 200 stopni.
2. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z formy i 5-10 minutach odparowania przecinamy je na pół.
3. Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru wanilinowego.

Wyk: Na jedną połówkę ciasta nakładamy bitą śmietanę, przykładamy ciastem i na wierzch znów nakładamy bitą śmietanę. Na całość ścieramy kilka kostek czekolady.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetnie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Przepyszny musi być:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !