Sposób przygotowania

Ryż ugotować w 2 szkl wody i mleka z dodatkiem odrobiny soli. Śliwki umyć i wypestkować. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, białka ubić na sztywna pianę, połączyć z ryżem, dodać masło, wymieszać. Ryż układać warstwami w naczyniu żaroodpornym, na przemian ze śliwkami. Włożyć do nagrzanego piekarnika, zapiekać około 30 minut. Wystudzić, wyjąć z naczynia, podawać z ubitą śmietaną z cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zjadła bym tej smacznej zapiekanki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musi być pyszna.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !