Sposób przygotowania

Umyj i obierz brzoskwinię, przekrój na pół i wyjmij pestkę. Włóż połówki owocu do małej ilości wrzącej wody, dodaj goździk i gotuj, aż staną się całkiem miękkie. Ugoruj ryż według wskazówek na opakowaniu. Przypraw kurczaka solą i pieprzem, usmaż z obu stron na oleju (mięso powinno się zrumienić). Wyłóż filet na świeżo ugotowany ryż i obłóż połówkami brzoskwini. Przed podaniem posyp posiekaną miętą i pokrop sokiem z cytryny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    polecam !
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !