Sposób przygotowania

Żeberka opłukać, osączyć, pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. Ząbki czosnku obrać i posiekać. Papryczkę umyć, przekroić wzdłuż na połowę, usunąć nasionka, pokroić w drobną kostkę. Rozdrobnione składniki wymieszać z olejem i miodem. Przygotowaną marynatą obłożyć żeberka, odstawić je na kilka godzin w chłodne miejsce. Żeberka zawinąć w folię aluminiową, tak by jej matowa strona znalazła się na zewnątrz. Ułożyć je na ruszcie grilla i piec ok. 25 minut. Potem odwinąć je z folii, ułożyć na ruszcie i przyrumienić z każdej strony.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam żeberka pod każdą postacią!
  • 8
    original
    Opublikowano

    plocia

    pyszności
  • 6
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    mniam zeberka :) musza byc smaczne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    no to kiedy sezon grillowy się zaczyna? :) pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Wyśmienite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !