Sposób przygotowania

Mleko lekko podgrzać. Wlać do szklanki i wymieszać z drożdzami i łyżeczką cukru. Do miski dodać żółtka i cukier puder- zmiksować na jasną, gładką masę. Do rondelka umieszczam margarynę. Do miski z masą jajeczną dodaję mąke, letnią margarynę, mleko z drożdżami i wyrabiam ciasto. Odkładam je w ciepłe miejsce, przykrywam ręcznikiem i czekam około 2 godzin, aż wyrośnie. Następnie ciasto dzielę na 2 części i z każdej części wycinam krążki. Na przygotowane krążki ciasta nakładam masę twarogową(czyli wymieszać ser z żółtkiem i doprawić do smaku-cukrem i cukrem waniliowym). Piec około 20 minut w 190 C.

Prze podaniem posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    może zrobię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariola21

    Mysza, aby drożdżówki były bardzo chrupiące- musisz zrobić cienkie ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !