Sposób przygotowania

Wszystkie składniki zagnieść. Uformować małe kuleczki i włożyć do rozgrzanej i lekko wysmarowane olejem formy(patelni). Przycisnąć formę i smażyć na kuchence z jednej i z drugiej strony na lekko złoty kolor. Zimne połówki orzechów, napełnić masą.

Masa:np. gotowy krem typu Karpatka.
Masa czekoladowa:Miękką margarynę ucieramy z cukrem pudrem, żółtkiem i czekoladą mleczną, na puszystą masę. Pod koniec ucierania dodajemy łyżkę alkoholu np. rum,wódka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Wspomnienie mojego dzieciństwa i imprez szkolnych.Mama koleżanki zawsze takie robiła:) Przepyszne są!!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    trochę zabawy ale warto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    uwielbiam je!!!!!!;D
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    musze w końcu kupić sobie foremki do orzeszków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !