Sposób przygotowania

Mięso umyć, przez środek wzdłuż wyciąć otwór, włożyć kiełbasę, natrzeć czosnkiem roztartym z sola, oprószyć pieprzem i zrumienić na smalcu ze wszystkich stron. Obsmażony schab przełożyć na brytfannę, posypać kminkiem, włożyć do piekarnika. w trakcie pieczenia podlewać bulionem. Na tłuszczu w którym smażyło się mięso, zrumienić posiekaną cebulę. Upieczony schab, pokroić na porcje. Do sosu po pieczeni, dodać koncentrat pomidorowy, cebulę i rozmieszaną z wodą mąkę, zagotować. Przyprawić do smaku. Mięso podawać ułożone na sosie.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się bardzo ciekawie.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapowiada się smaczny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !