Sposób przygotowania

Na samym początku przygotować ciasto: z podanych składników zagnieść kruche ciasto i ułożyć je w formie do pieczenia. Piec w 200 C około 12-15 minut. Przygotowane ciasto schłodzić. Teraz zabieramy się za masę serową: w mleku rozpuścić cukier, a następnie dodać do tego resztę składników. Przygotowaną masę wylać na ciasto i piec w 180 C około 50 minut. Następnie przygotować pianę, czyli białka ubić z cukrem pudrem i kisielem(proszkiem) na sztywną masę. Przygotowaną pianę wylać na ciasto i piec jeszcze około 20 minut w 150 C. Przygotowany sernik schłodzić, krople rosy powinny pojawić się po około 1 godzinie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !