Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić, ostudzić. Mąkę, proszek, żółtka i 1/3 szklanki cukru, margarynę wymieszać. Podzielić na 3 części, do jednej dodać 2 łyżki kakao, wymieszać dokładnie. Z część wyłożyć na dnie blachy. Na nią wyłożyć powidła. Białą i kakaową część włozyć do zamrażalnika aż będzie twarde. Ciemną masę zetrzeć na tarce wprost na powidła. Białka z 4 jajek ubić ze szczypta soli i 2/3 szklanki cukru na sztywną masę, wyłozyc na ciemnym cieście. Pozostałe ciasto zetrzeć i przykryć białko. Piec 25 minut w temp. 180 stopni- termoobieg.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    superowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !