Sposób przygotowania

Filet z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, zrumienić na oliwie. Grzyby zalać wrząca wodą i ugotować, wyjąc z wywaru i drobno posiekać. Mięso i grzyby włożyć do miski, dodać ugotowany ryż, utartą gotowaną marchew, kukurydzę, wymieszać, przyprawić do smaku. Papier ryżowy włożyć na 2 sekundy do ciepłej wody, odłożyć na chwilę. Następnie nakładać po łyżce farszu i zwijać jak krokiety. Podawać z sosem chili. Sajgonki można smażyć na głębokim oleju.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    kiedyś zrobię na Twój sposób bo ja też robię w domu sajgonki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowicie wyglądają.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo apetycznie się prezentują :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !