Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z przyprawą do gyrosa i 2 łyżkami oleju. Odłożyć do lodówki na 1 godz. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i gotować 10 minut w wodzie z dodatkiem 1 kostki rosołowej. Na patelni rozgrzać pozostały olej i zrumienić mięso. Następnie dodać posiekaną cebulę, obrany i pokrojony w kostkę bakłażan, drobno posiekany czosnek, chwilę poddusić. Wszystko włożyć do rondla, oprószyć solą i pieprzem podlać 1 szklanką rosołu z pozostałej kostki i dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z surówką, posypane kolendrą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Brzmi smacznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    To, co lubię :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chyba dzisiaj zrobię
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !