Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę. w rondlu rozgrzać smalec, włożyć mięso i obrumienić. Dodać drobno posiekana cebulę i smażyć przez chwilę. Następnie podlać 3 szklankami wody, oprószyć solą, pieprzem i dusić około 40 minut. Kapustę pokroić na kawałki, włożyć do mięsa i dusić do miękkości. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, połączyć z sosem, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietankę, posiekany czosnek, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Dobry gulasz nie jest zły :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo lubię taki gulasz.
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !