Sposób przygotowania

Makaron ugotować (3/4 opakowania) w osolonej wodzie. Wędlinę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę a pora w krążki. Pieczarki pokroić i podsmażyć na maśle z dodatkiem vegety lub kucharka. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Koperek posiekać. Zamiast beszamelu użyłam gotowego sosu z \"Pomysł na...\" i wg. opakowania rozmieszać z wodą i śmietaną.
Naczynie żaroodporne posmarować masłem i kolejno układać porcjami: makaron(1/3 całości), wędlinę, krążki pora (połowę), groszek, paprykę, ser (pół startego), makaron, kukurydzę, resztę pora, pieczarki, garść koperku, makaron. Polać sosem z torebki (\"dostukać\" by rozlał się na całości), posypać serem i resztą koperku. Zapiec w 200stopniach ok 35-30min. Na upartego wyszłoby 5-6 porcji ale u nas były to 3-4;)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    połowa strąku czerwonej papryki w zupełności starczy ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota, aż jeść się chce

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !