Sposób przygotowania

Mięso umyć, natrzeć roztartym czosnkiem z solą i 1 łyżką przypraw (szałwia i natka pietruszki). Włożyć do naczynia i odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie mięso oczyścić z przypraw, włożyć na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć ze wszystkich stron. Przełożyć mięso do rondelka, podlać odrobiną wody, oprószyć pieprzem i dusić pod przykryciem. Gdy mięso zacznie mięknąć dodać pozostałe przyprawy i dusić do miękkości. Mięso pokroić na porcje, polać przecedzonym przez sito powstałym sosem. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowita
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne mięsko :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !