Sposób przygotowania

Biszkopty przeciąć na pół, mają być 4 krążki. Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy sok z cytyny(aby krem nie był mdły), zagęszczamy śmietan-fixami lub żelatyną.
Brzoskwinie pokrajać, zostawić 3-4 połowki do dekoracji. Ananasy w kostkach również część odłożyć do ozdoby wierzchu.
Pierwszy krążek smarujemy dżemem. Wykładamy część kremu, ale nie za dużo, tak tylko żeby zakryć dżem.
Drugi krążek nasączyć ponczem. Wyłożyć część kremu oraz pokrajane brzoskwinie, przykryć kremem.
Trzeci krążek również nasączyć, wyłożyć część kremu z kawałkami ananasa, posmarować kremem.
Czwarty, ostatni krążek też nasączyć, wierzch i boki tortu obsmarować resztą kremu. Boki obsypać wiórkami kokosu, a wierzch udekorować odłożonymi owocami z puszki, borówkami i półplasterkami kiwi.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Piękny torcik:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super torcik;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    śliczny!
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    piękny torcik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Moni

    ale ładny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Piękny .
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    pięknie przybrany

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !