Sposób przygotowania

Zółtka oddzielany od bialek i ucieramy z cukrem na gladka puszysta mase.Dodajemy serek amscarpone delikatnie po lyzeczce caly czas mieszajac.Bialka ubijamy na sztywna piane i dodajemy do masy. Wlewamy amaretto i dokladnie rozprowadzamy by wszystkie smaki nam sie polaczyly. W niewielkiej ilosci wody parzymy kawe espresso. Gdy przestygnie moczymy w niej delikatnie biszkopty - jesli nie mozemy kupic oryginalnych wloskich savoiardow uzyjmy zwyklych podloznych, wkładamy do miseczki warstwe biszkoptow, nakladamy lyzke kremu poczym znow nakladamy namoczone biszkopty i kolejna warstwe kremu. Posypujemy kakao i odstawiamy do lodowki na 2 godziny....

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !