Sposób przygotowania

Miód, musztardę, oliwę, pieprz i ostrą paprykę mieszamy razem do uzuskania jednolitej konsystencji.

Posolone udka kurczaka obtaczamy dokładnie w miodowo-musztardowym sosie i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (lub całą noc).

Piekarnik nagrzewamy do 180 C i wstawiamy kurczaka. Pierwsze 40 minut pieczemy pod przykryciem (np z folii aluminiowej) a kolejne 40-50 minut bez przykrycia by kurczak trochę się zarumienił.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    z miodem i musztardą... koniecznie muszę wypróbować:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    musi wyjść pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    uwielbiam kurczaka w różnych odsłonach
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    U mnie kurczak też chodliwy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !