Sposób przygotowania

Z maki,jaj, cukru i szczypty soli zagnieasc ciasto jak na kluski i dokladnie wyrobic. formatowac male waleczki i zwijac je w cienkie obwarzanki (srednicy ok 6-7 cm), wrzucac partiami do szerokiego rondla na wrzaca,lekko osolona wode,zamieszac,przykryc.Gdy wyplyna,wyjmowac lyzka cedzakowa,ukladac szybko na blasze wysypanej maka.Piec okolo 10 min na jasnozloty kolor w srednio goracym piekarniku.Po wyjeciu,jeszcze gorace,posmarowac oslodzona woda lub rozmaconym bialkiem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    ciekawy przepis, nigdy nie robiłam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !