Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywna pianę, ubijajac dosypywać cukier. Gdy piana już gotowa (jak odwrócimy miskę ma nam nie wypaść), dodajemy po 1 zółtku, mieszamy dosypujemy do piany mąke z proszkiem, wylewamy na blaszkę wyłozona papierem do pieczenia. Pieczemy w 175 st.

1 słoiczek musu jabłkowego
1-puszka brzoskwin w syropie
3-galaretki cytrynowe lub agrestowe,
0,80 ml śmietanki kremówki (30 lub 36 %)
3-łyzki cukru
Galaretki rozpuszczamy w 4-szklankach wrzątku, odstawiamy do zgęstnienia. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę, mieszamy z musem jabłkowym. Gdy mamy juz upieczony biszkopt, krzepnącą galaretke wlewamy 2/3 galaretki do musu i brzoskwiń, mieszamy. Wylewamy na biszkopt, równamy i odstawiamy na chwilke do lodówki. Przygotowujemy śmietanke:
ubijamy smietanke z 3-łyzkami cukru (mikserem)i dodajemy pozostałą częśc galaretki chwilke razem ubijać i wylewamy na mus. Na wierzchu posypać startą czekoladą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !