Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, wymieszać z sodą oczyszczoną. Masło roztopić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości, dodawać stopniowo mąkę, mleko, przyprawę do pierników, powidła i roztopione, przestudzone masło. Wszystkie składniki dokładnie utrzeć. Ciasto wylać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 45 minut w temp 170 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    napweno smaczny ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszności u Ciebie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny pierniczek
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Świąteczne ciasto pachnące w całym domu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !