Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny tort lodowy
Połowę bez połamać i wyłożyć na dnie tortownicy.
Czekoladę gorzką roztopić w kąpieli wodnej.
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Ubić białka.Ubić śmietanę ze śmietan-fix.
Do ubitych żółtek wmieszać delikatnie ubite białka i śmietanę. Połowę masy wymieszać z ostudzoną czekoladą.Do drugiej janej części dodać środek laski wanili.
Jasną masę wyłożyć do tortownicy. Rozkruszyć resztę bez i przykryć masą z czekoladą.Torcik posypać startą białą czekoladą. (Można również posypać kakao, udekorować bezami albo tak jak ja, zmiksować ok. 10 truskawek z cukrem i zrobić małe kleksy z ajerkoniaku na górze ciasta.)Tortownicę zebezpieczyć folią i wstawić do zamrażalnika.