Sposób przygotowania

Tortownicę o średnicy ok. 26cm (może być mniejsza) wyłożyć papierem do pieczenia. (Papier wyłożyć na dnie tortownicy i następnie zapiąć obręcz.)
Połowę bez połamać i wyłożyć na dnie tortownicy.
Czekoladę gorzką roztopić w kąpieli wodnej.
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Ubić białka.Ubić śmietanę ze śmietan-fix.
Do ubitych żółtek wmieszać delikatnie ubite białka i śmietanę. Połowę masy wymieszać z ostudzoną czekoladą.Do drugiej janej części dodać środek laski wanili.
Jasną masę wyłożyć do tortownicy. Rozkruszyć resztę bez i przykryć masą z czekoladą.Torcik posypać startą białą czekoladą. (Można również posypać kakao, udekorować bezami albo tak jak ja, zmiksować ok. 10 truskawek z cukrem i zrobić małe kleksy z ajerkoniaku na górze ciasta.)Tortownicę zebezpieczyć folią i wstawić do zamrażalnika.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    faktycznie musi być pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    szkoda,że nie ma fotki
  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    trzeba spróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    mniam mniam:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    CO DO FOTKI,OBIECUJE UZUPELNIE:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    ale bym go spróbowała:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    OBIECALAM ZDJECIE,WIEC OBIETNICY DOTRZYMUJE:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    pycha
  • 1
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Super, dziekuje za przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    PROSZE BARDZO:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomitość.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    fajna propozycja dla niespodziewanych gosci,robisz,mrozisz i zawsze masz cudowny deser pod reka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    warto skorzystać z przepisu
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    doskonały przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    no musi być pyszny, czas spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !