Sposób przygotowania

Bakłażana po umyciu osuszamy i kroimy wzdłuż w plastry. Nacieramy następnie czosnkiem. Pomidory kroimy w plastry. Na gotowych plastrach bakłażana kładziemy najpierw pomidory, polewamy oliwa z oliwek a następnie kładziemy kawałki anchois, kilka oliwek i kaparów. Posypujemy wszystko posiekaną papryką chilli, solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku ok 15 minut w temp. 200 st.C. Po upieczeniu, przed podaniem, skrapiamy oliwą z oliwek i kładziemy na każdym plastrze kilka listków bazylii.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    MARZA2

    uwielbiam bakłażany
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Ja róznież
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    skorzystam z pewnością z tego przepisu:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !