Sposób przygotowania

Łyżkę soku z cytryny i cukier rozpuść w 400 ml gorącej wody. Obierz gruszki i usuń z nich gniazda nasienne (najlepiej specjalną łyżką do wydrążania). Połówki gruszek włóż do syropu i ugotuj na półtwardo (ok. 10 min).
Drugą łyżkę soku z cytryny wymieszaj z orzechami,śmietaną i cukrem wanilinowym.
Gruszki wyjmij z syropu, wypełnij uformowaną w rękach kulką (wielkości orzecha włoskiego) ze zmielonych orzechów. Gruszki udekoruj bitą śmietaną. Podawaj na gorąco.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    to moje ostatnie odkrycie smakowe(gruszki,orzechy i jeszcze do tego biały ser):)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    tez ostatnio sporo z nimi eksperymentuje:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    zapewniam,że takie połączenie składnikow robi wrażenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    aż ślinka cieknie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    juz bym zjadła
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zdrowe.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !