Sposób przygotowania

Bakłażany przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć i skropić sokiem z cytryny. Opiekać 15 min w piekarniku, skórką do góry, na oliwie.

Przyrządzić farsz: cebulę podsmażyć na oliwie, dodać szpinak i dusić, aż będzie miękki. Dodać śmietanę, pokruszony ser feta, jajko i czosnek. Po odparowaniu przyprawić.

Farszem wypełnić bakłażana.Piec 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
Po 15 minut posypać startym serem i piec 5 min.
Podawać polane sosemi i udekorowane Lisćmi świeżej bazyli.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pyszności:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Ciekawy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    muszę spróbowac
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre takie coś.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    octo

    ciekawy przepis:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !