Sposób przygotowania

Mąki i kaszkę kukurydzianą błyskawiczną---wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtko, śmietanę, cukier puder i margarynę i zagnieść kruche ciasto. Rozwałkować i wyłożyć na dnie formy. Cukier wysmażyć na patelni na malutkim ogniu. Kiedy zacznie brązowieć dodać wodę, miód, masło energicznie mieszać, bo łatwo ulega zbryleniu. Do karmelu wrzucić orzechy grubo krojone , smażyć jeszcze minutę i wylać karmel na ciasto. Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut. Bardzo smaczna tarta- moja ulubiona- krucha, mało słodka i z orzechami, w dodatku lubię ten lekki aromat mąki gryczanej.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    ciekawa propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jak widać tarta wyszła świetnie;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    fajna mieszanka, ale efekt pysznie się prezentuje :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !