Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na dość duże kawałki. Ząbek czosnku drobniutko posiekać, usmażyć na mocno rozgrzanym oleju, dodać pokrojoną marchewkę w plasterki, podsmażyć, zdjąć z patelni, a na pozostały olej włożyć pokrojone mięso, podsmażyć i dodać sos sojowy, ciągle mieszać, dodać pędu bambusa, dusić na małym ogniu pod przykryciem. Po około 30 minutach dodać ugotowane i pokrojone grzyby mun i marchewkę. Dusić wszystko do chwili, aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodać na sam koniec przyprawy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Apetyczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Ciekawe danie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    polecam jak ktoś lubi chińskie dania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    fajne klimaty

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !