Sposób przygotowania

Szynkę odgotować, ostudzić, powbijać w tłuszcz goździki, a następnie mięso posmarować miodem. Mięso upiec w piekarniku w temp. 200 stopni C. Pod koniec pieczenia mięso posypać cukrem pudrem.
Sos: na maśle poddusić imbir posiekany, dodać bulion, wino, sok, miód, gotować a na koniec sos zagęścić mąką i doprawić solą i pieprzem.
Sosem polać upieczoną szynkę.
SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    wędzonej pieczonej szynki nigdy nie jadłam ciekawe jak smakuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sofciak

    Ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    goździki w szynce - muszę to wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Na dzisiejszy dzień byłaby w sam raz!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    Smakowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    super obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !