Przepis i sposób przygotowania na: SZYNKA PIECZONA
Sos: na maśle poddusić imbir posiekany, dodać bulion, wino, sok, miód, gotować a na koniec sos zagęścić mąką i doprawić solą i pieprzem.
Sosem polać upieczoną szynkę.
SMACZNEGO !!!
szynka wędzona | 1 KG |
Goździki całe Prymat | 20 dkg |
cukier puder | 1 łyżka |
miód | 1 łyżka |
sos | |
imbir | |
miód | 1 łyżka |
masło | 1 łyżka |
wino czerwone | 1/2 szklanki |
sok pomarańczowy | 3 łyżki |
bulion | 1,5 szklanki |
mąka | 2 łyżki |
sól | |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 sztuki |
pieprz ziołowy do smaku | |
gałka muszkatołowa do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: